Planteskolens haver

  På Planteskolen har vi i de senere år anlagt 5 forskellige udstillingshaver. Græshaven og den klimatilpassede have findes ved siden af beboelseshuset, mens samlingen af elefantgræsser, den nye udstillingshave og blomsterengen findes på den modsatte side af vejen. Skilte viser vej til alle haverne, og ved hver af dem, er der små skilte med navne på alle græsser og planter. De er velkommen til at selv at gå rundt og finde inspiration. Husk papir og blyant, hvis De er på udgik efter nye planter.

  Græsudstillingshave

  Græsudstillingshaven blev etableret helt tilbage I 1969, men der er selvfølgelig lavet meget om på den siden. I dag er det – synes vi selv – en meget spændende have på 700 m2, hvor det er muligt at se rigtig mange græsser, stauder, buske, bunddækkeplanter, m.m.

  græsudstillingshaven

  græsudstillingshaven

   

   

   

   

  Den klimatilpassede have

  Ind imellem står himmel og jord i et, og meteorologerne påstår, at vi skal begynde at vænne os til oversvømmede veje og pladser. Problemet er ikke kun, at der kommer meget regn, men at vi har indrettet vores byer med asfalt og beton – som f.eks. Axeltorv i København, (billedet), hvor vandet kun har ét sted at finde hen: ned i kloakkerne. Men problemet er, at uanset hvor meget vi renoverer vore kloaksystemer, vil de aldrig kunne tage så store mængder regn, som vi f.eks. fik i sommeren 2011. Vi skal gå andre veje.

  Der er ingen tvivl om, at vi i de kommende år vil se meget mere til denne form for haveanlæg – ikke mindst i forbindelse med byrenoveringer og ved nye bebyggelser.

  For de meget interesserede i denne form for haveplanlægning kan det anbefales at gå ind på www.bethchatto.co.uk, hvor man virkelig har rendyrket filosofien med regnbede.

  Klimatilpassede have

  Klimatilpassede have

  Samling af elefantgræsser

  Hvor kan man se sådan en samling af elefantgræsser? Kun i Overdam Planteskole. Der er mere end 70 sorter i samlingen og den bliver hele tiden udbygget med nye sorter, der bliver testet. En del af samlingen har stået på
  dette sted siden 1997, så det er meget lærerigt at følge disse "gamle" planter. 

  Kombinationshave

  Hensigten med denne udstillingshave er at vise de fantastiske kombinationer, der kan laves ved hjælp af stauder og græsser. Her er lavet 15 forskellige kombinationer, som nok skal give inspiration til selv den mest krævende haveejer. I den 400 m2 store have er der en kørestolsvenlig sti der deler haven op. Endvidere er der lavet et å løb (Overdam å) der udelukkende består af de to planter Miniløvefod (Alchemilla erythropoda) og Japansk Blodgræs (Imperata 'Red Baron). Å løbet er beplantet med 600 løg af den rigtig gode tulipan Tulipa purissima. Haven blev anlagt forår og sommer 2011.

  kombinationshaven

  kombinationshaven

  Blomsterengen

  1997 anlagde vi en blomstereng bestående af et begrænset antal sorter af græsser og stauder. Effekten er rent ud sagt  imponerende over hele vækstperioden. Og så er vedligeholdelsen særdeles minimal, ca. 1½ time om året til de 150 m2. Det er da til at overkomme. Og i tilgift er haven et eldorado for både insekter og fugle.

  Info

  • Åbningstid.

   mandag - fredag 8.00 - 17.00

   lørdag, søndag og helligdage 9.00-15.00

   tirsdag - lukket

  • Græsser til kummer og krukker.

   Plant dem sammen med forårslyng.

   Det er flot.

  • Åbningstid 

   mandag - fredag 8.00 - 17.00

   lørdag, søndag og helligdage 9.00 - 15.00

   tirsdag - lukket.

  • Mange "specielle" buske  i 

   vores sortiment. Kom og se.

    

    

  • Mere end 150 forskellige

   græsser i produktion. Vi har

   "masser" af græsser og stauder.

  • Naturalistiske bede er til 

   glæde for mennesker, insekter

   og fugle.

  • Åbningstid:

   mandag - fredag 8.00 - 17.00

   lørdag, søndag og helligdage 9.00-15.00

   tirsdag lukket.

  • Den nye blåaks - 

   Sesleria 'Nordic Overdam Blue' er 

   fantastisk som bunddække eller i 

   krukker.